Відбувся обласний турнір юних біологів

9 жовтня 2021 року відбувся обласний етап XIX Всеукраїнського турніру юних біологів.  Турнір є командним змаганням з біології, що проводиться Міністерством освіти і науки України. Це змагання школярів у формі рольової гри, що сприяє набуттю умінь розв’язувати складні біологічні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях.
Біологи Хмельницької області гідно впоралися з викликами пандемії COVID-19. В часи, коли більшість учнівських конкурсів, олімпіад    скасовані, обласний етап Турніру юних біологів вже вдруге успішно проведено в дистанційному форматі. 
Для участі в Турнірі було зареєстровано 12 команд з різних територіальних громад.  В інтелектуальних змаганнях  взяли участь 9 команд. 
 
Переможцями Турніру стали команди:
  • І місце – команда «Ерпента» Шепетівської ТГ (керівник – вчитель біології Гудкова Н.П.)
  • ІІ місце – команда «Ерпента-2» Хмельницького ліцею ІІ-ІІІ ступенів (керівники – вчителі біології Гусак С.Г., Закалюкіна І.Ю.)
  • ІІ місце – команда «Біос» Кам'янець-Подільської міської ТГ (керівник – вчитель біології Новаковська В.С.)
  • ІІІ місце – команда «Верес» Славутської міської ТГ (керівник – вчитель біології Якимчук Г.А.)
  • ІІІ місце – команда «Соціал-дарвіністи» Хмельницької міської ТГ (керівник – вчитель біології Шурко І.В.) 
Висловлюємо щиру подяку вчителям біології-керівникам команд, які стали учасниками ТЮБ! Вітаємо переможців та продовжуємо підготовку до фінального етапу ХІХ Всеукраїнського турніру юних біологів! 
Спонсором Турніру виступив благодійний фонд «МіСт» ім. Михайла Савенка. Цей Фонд вже більше 13 років допомагає дітям Хмельницької області та України, а також реалізує ряд інших важливих для суспільства ініціатив.   Щира вдячність благодійному фонду «МіСт» ім. Михайла Савенка за надану фінансову допомогу!